Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Trileçe +

Balkanların özelliğini taşıyan ve bir Arnavut geleneği olan Trileçe, Edirne’de de üç süt karışımının kullanıldığı sütlü şerbet ile hazırlanan bir tatlıdır. Trileçe , hafifliği ve sünger keki ile dilden dile yayılan enfes karamalize sosla servis edilmektedir.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Yuvarlak veya kare bir fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin.

Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın, şeker eriyene kadar çırpın.

Unu, kabartma tozunu ve vanilya özütünü ekleyin. Mikserin düşük hızında karıştırın, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Hazırladığınız karışımı fırın kabına dökün ve düzgün bir şekilde yayın.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Keki soğurken, şerbeti hazırlamak için bir tencereye süt, krema ve kondanslı sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kekin üzerine ılık şerbeti dökün. Şerbetin keke iyice emilmesi için biraz bekletin.

Üzerini çırpılmış krema ile kaplayın. İsteğe bağlı olarak hindistancevizi rendesi veya toz tarçın ile süsleyebilirsiniz.

Trileçeyi buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Bu tarif, yumuşak ve lezzetli bir trileçe tatlısı elde etmenizi sağlayacaktır.

 

Malzemeler
Keki için:
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı vanilya özütü

Şerbeti için:

• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı krema (sıvı halde)
• 1 su bardağı kondanslı süt
• Üzeri için:
• 1 su bardağı krema (çırpılmış)
• Hindistan cevizi rendesi veya toz tarçın (isteğe bağlı)