Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Erişte +
  • Trakya mutfağında kışlık olarak hazırlanan ev makarnası ( kesme makarna  – erişte ) özellikle yörenin köy mutfaklarında çok sevilen, hatta öğün geçiştirmek için sofrada yer bulan sevilen bir lezzettir. İçeriğindeki süt ve yumurta ile oldukça besleyicidir. Beraberinde turşu, ayran yahut kışlık olarak hazırlanan meyve suları ile tüketilmesi yörenin sunum özelliklerindendir.
  • Hazırlanışı sırasında çeşitli lezzetlendirme yollarına gidilebilir. Yörede en sevilen tüketilme şekli domates soslu ve üzerine ekşimik-kırıklı peynir gezdirilerektir.
  • Ev makarnasını sunum öncesi tatlandırırken tereyağ ile lezzetlendirilmesi kadar kızgın ayçiçeğinin kesmelerin üzerine gezdirilmesi ve kesmelerin harmanlanarak yağın tadını almaları tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu durum yörenin mutfak jargonunda “yağ yakmak” şeklinde ifade edilir.

 

Malzemeler