Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Edirne Tava Ciğeri +
  • Edirne Tava Ciğeri olarak da bilinen Edirne Yaprak Ciğeri, dana karaciğerinin ince bir şekilde kesilip buğday ununa bulanarak hazırlanmaktadır.
  • Malzeme olarak Edirne yöresinde yetiştirilen dana cinsi büyükbaş hayvan ve bu yöreye ait buğday unu kullanılmaktadır. Servisi esnasında ise Edirne yöresine ait olan kızartılmış ve doğal yolla kurutulmuş kırmızı biber kullanılmaktadır.
  • Hazırlanışı ve pişirilişi kolay gibi gözükse de yapılışı ustalık gerektiren bir yemektir.

Dana ciğerinin zarı soyulduktan sonra, uzun parçalar halinde doğranır. Yıkanan parçalar süzgeçten süzülür. Suları akması için kuru bir yere koyulur. Üzerine un ilave edilir ve unla iyice karıştırılır. Hazırlanan ciğerler kızgın yağ bulunan tavaya dökülür. Bol harlı ateşte kısa sürede kızartılır. Ciğerler damak tadına göre hafif veya çok pişmiş olarak kızartılıp servise hazırlanır. Ayrıca yanında yine tavada kızartılmış kurutulmuş kırmızı biber sunulur.  

Malzemeler
1 tane dana karaciğeri
½ su bardağı un
Yeteri kadar tuz
l lt. sıvı yağ